Ingatkan dah hujung2x pregnancy nih dah boleh rilek..Kunun2x brg baby sume dah beli..Masa tgh2x sebuk beli brg baby dolu dah pikir dah nak beli breast pump..Tapi risau jgk susu x keluar..Kang beli membazir plak xpakai..huhu

Ada sorg member nih nasihatkan den kena set mind siap2x dari pegnen lagik..Nak fully breastfeed..Org panggil exclusive bf..hohoho..Den riso takut xdapat nak full bf jek coz nanti kene naik keje pas coti dah payah nak bf..Tapi, smgt nak bf bertambah2x bila Pak Jeh bg ceramah pasal penyusuan ibu nih..haha..Dia dpt sesi kaunseling pasal penyusuan ibu nih dari Ustazah tpt dia keje..Lik keje tuh dlm kete, die plak bg kaunseling kat den..Sile lah bukak tlinga beso2x dgr sesi kaunseling Pak Jeh..wakaka

Maka, keje den 2 3 hari nih dok sebey breast pump lah..kang naik keje kang nak kene pump kat opiz kan..isk, part nih yg xbape nak best..Malu nyer..huhuhu..Tapi, smlm Pak Jeh ade belikan buku penyusuan ibu..Ade gak selit kat dlm buku tuh citer pasal Wardina..Dia ada citer serba sikit pengalaman die menyusu anak die..Dia ckp jgn malu n kene semangat kuat kalo nak fully bf nih..huhu..Akan kutanam semangat utk fully bf..Ameen..

Buku panduan penyusuan leh dapatkan kat sini. Murah jek..RM10 jek..Tapi byk info yang leh dptkan dalam buku tu..Ringkas jek pengisian dia..

Skrg nih tgh sebey2x mana2x breast pump yg harga leh tahan..den ingat nak pi jek HQ my moms little one tuh..kat Seri Kembangan je..Leh tgk ngan mata sendri mende tuh..hehe..Kepada Mom To Be, leh ar join adventure ngan den. Jum!

Comments (7)

On January 26, 2011 at 4:51 PM , Lydia said...

hehe.. chaiyok2!! slamat mbeli.. bgs tu.. mmg penuh rintangan nak fully Bf nih, sebab bkn senang.. mmg kena set mind betul2.. tp, jgn putus asa kalo bkn rezeki si anak.. kerana ibu ttp cyg kamu!! hehe.. ape pn, selamat berjuang.. hehe

 
On January 27, 2011 at 8:45 AM , diana abdullah said...

yo sis! betui2x..gambate!
marilah sama2 berjuang...hehe

 
On February 1, 2011 at 2:39 PM , SitiBaizura Anas said...

hmm..kakak ipar sy pesan,pasang NIAT yg kita nk BF bb kita,insya allah DIA akan bantu :) lg satu kan,bila dh ada breastpump dh bleh start stimulate cik B tu.hehe.tambah urut2 dia,tarik2 sket nipple. nant 1st day pas bersalin akan kena BF anak :).best tau!rs bernilai sgt moment tu.tak rugi bli,investment utk ANAK or ANAK2 .hehe

 
On February 2, 2011 at 9:21 AM , diana abdullah said...

by, tu la...mmg psg niat nak bf nih...smgt2x..
by bli breast pump apa? leh suggest tak? :-P

 
On February 2, 2011 at 9:42 PM , SitiBaizura Anas said...

hmm..mokcik bli medela mini electric ..ms bli tu ada yg package punya .. cuba tgk yg ni..kot2 berkenan ka http://www.littlewhiz.com/pd-medela-medela-mini-electric-breast-pump-autumnz-cooler-bag-autumnz-reusable-ice-pack-3pcs-bumble-bee-8pcs-breastmilk-storage-bottles-package.cfm
..ms bai bli tu package dia lain sket.tp ada beg,ice bag,milk storage,breastpump tu,nipple cream.bai bli yg single pump ja.yg double tu mahai bebenor,huhu

 
On February 2, 2011 at 9:54 PM , SitiBaizura Anas said...

website ni pon ok gak nk tgk2..http://www.fabulousmom.com/catalog/
hm..pesanan penaja :P kalo nk bli nursing bra,tggu pas beranak.huhu.nant cik B akan membesar.

 
On February 4, 2011 at 8:40 PM , diana abdullah said...

okeh by...nti den sebey...tenkiu for ur info..:-)