Update terkini pasal baby dalam tummy nih.. :-)

Sekarang nih baby dah makin ganaz.. Petang semalam kat opiz, ntah apa yang dia buat ntah dalam tummy den nih..bergoncang2x perut den..Macam bersilat plaks dia kat dalam tuh..Agaknya sempit sangat kut..Nak luaskan kawasan sket..hehe..Memang dari 7 bulan lagi badan dah mula rasa lenguh2x..Pinggul dah mula rasa lenguh tambah2x kalo baru bangun tido, bangun dari kerusi, kuar dari kereta..Memang terasa gile sengal2x tulang peha ngan tulang belakang..Tapi, sume tuh ilang bila terasa si kecik nih bejoget kat dalam perut..Best gila..Patut la sume ibu2x bila dah deliver, nak pegnen lagik..Kalo ikutkan rasa penat nak kendong baby tuh memang penat..Tapi, rasa seronok baby tu joget2x dalam perut yang buatkan sume ibu2x nak pegnen lagik..Tul x? hehe

Hujung minggu lepas sempat gak rakamkan video baby den joget2x dalam tummy nih..Tapi, sebelum rakam tuh 2x dia wat kicking kuat..Xsempat nak rakam..Xpe lah..Mana2x sempat, den rakam jela..Saja nak wat kenang-kenangan..hehe..Sebab selalu kalo ayah dia pegang je perut, mesti baby tu xmo gerak..Dia takut ayah dia garang sgt kut..hehe..Jgn mara aaa pak jeh..:-P

Nih den aplod kan video baby joget2x..Xde lah aktif sgt time nih..Tp nasib baik gak la dia nak joget time den rakam tuh..Jenuh tul nak tunggu..huhuhu


video

~ baby joget ~

Kelmarin den sebey2 stroller..Ingat nak beli stroller coz kang senang nak bwk baby pi klinik ke ape ke..Pastuh nak ajo dia dari kecik biasa dok dalam stroller kalo nak pi mana2x coz kang senang..Xpayah nak dukung2x selalu..Kalo 2 3 4 bulan, ok lg kut nak dukung2x..Kalo dah bertambah keberatan dia, jenuh gak la nak kendong kan..hehe..Sebey pny sebey kat tenet, den pun jumpe ar 1 stroller nih..Cap Sweet Cherry..3 tayar..Pak Jeh pun suke stroller tuh..Dia kalo dah suka, x tengok yang lain dah..Nak yang tu jgk2x..Stroller tuh cun gak la..Rege pun ok la..sedang2x..RM279 sebijik.Maka, pas hbs keje trus kitorg bedesup peginye ke SOGO..Nak bli trus..Skali kecewa..Stroller yang kitorg nak tuh xde plak stok..huhuhu..Yang ado, kaler pink jek..Xmo ar bli kaler pink..Mende tuh nak pakai lama..Kang kalo kuar baby boy episod akan dtg, kan dah x leh nak reuse..huhuhu..Ni ha den tempek gambo stroller tuh..Jumpe kat website nih:http://www.sweetcherryonline.com


~ SCR1 Jogger ~

So, dah kecewa xdapek stroller, kitorg pun pi la mencekik nasik ayam kat sogo tuh..hehe..Esok lusa plak kut pi carik kat JJ.. :-)



Comments (3)

On January 13, 2011 at 6:56 PM , natni said...

walauwehhh dd
mantops la

nti bb da besau tnjk ni kt die tau
huhuhu
die suke tgk cter industan la tuh
ekekeke

 
On January 13, 2011 at 6:59 PM , Afida Anuar said...

Bestnyer...ada baby tendang2 kat dalam... bila den boleh rasa ni..hehehe

 
On January 14, 2011 at 10:07 AM , diana abdullah said...

cik tan, hehe..kebetulan time tuh tgh tgk cite hisdustan..adeh..kantoi den layan cite jiwangz..:-P

cik fida, xpe..kang satu hari nanti insyaAllah fida merasa gak..best tau..:-P