Kucenku dh xde...Balik semula ke kampung halaman..Rindu sgt ngan kamu..:-( Xde dah kucen pasni..Xde dah kucen yg suke wat slerak umah..Xde dah kucen yg menyambut kepulanganku di umah lik dari keje..Xde dh kucen yg slalu wat org marah..Xde dh tugas hari2 cuci taiq ngan bg mkn..Xde dah nak pening2 spend duit beli pasir ngan makanan kucen..Xde dah teman mase dok umah sesorg..Xde dah kucen nak peluk hari2..Xde dah..Semuanya tinggal kenangan..huhu




Masa memula amik die dari tepen ke kl..tido je kejenye..dlm kete








Main2 kat tepen masa lik kpg raya aidilfitri..








Suke sgt dok dlm tong sampah ijau nih..








Ngantok nak tido tp dok tahan mata..








Lik dari klinik..Sian..kene paksa mkn ubat..Muke laloq..:-P





Miss u vey2 much..:-(
Links to this post

~ snap by miss tan ~

1. Take a recent picture of yourself OR take a picture of yourself right now.

2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.

3. Post that picture with NO editing.

4. Post these instructions with your picture.

5. Tag people to do this.

Mangsa seterusnya.. ---> aida aman sebab blog die kosong. hehe
Links to this post
Amik kau...sekali post entri byk giler..Kes malas nak apdet blog..hehe..Mgu lepas aku, bai ngan rehan g jejelan keyel...bai dgn rehan saja2 mai umah aku..dh tgh hari tu, lapaq gila..so, aku pun ajak la p kpg baru..Bai ngan rehan ckp kat situ nasik lemak antarabangsa sedap..kami pun carik la..last2 sesat 2 jam..heheh..perut yg lapo ilang lapo..ngeh3..sori ye bai rehan..sy x sengaja nak menyesatkan angpa..:-P

At last, jumpa jgk la..hehe..tp yg xbestnya, kedai nasi lemak antarabangsa tu x bukak lg..dia start kul 6 ptg..so, aku pun bwk la bai rehan p kedai ikan bakar..layan je lah..lapo sgt..huhu


~ bai n rehan kat dlm masjid kpg baru. ada lebey kureng 100 bijik kawah. huhu ~



~ otw nak lik umah. sempat pose dlm kete depan klcc. muke mcm ayam ~



~ bangunan klcc. tangkap gambo dari dlm kete gune hp ~
Links to this post
Yeye..kali nih dh x lekang n x keras dh cupcake aku..bejaya!! thanks 2 nazrah..:-) Haritu ade wat cupcake utk adik sempena Hari Kanak2 n jugak hari bertunang my fren..Thanks 2 naz sb byk menolong..Ni lah hasil tgn naz + me..:-P

~ Hari Kanak - Kanak ~

~ Tunang my fren ~


~ yang dah siap bereben ~
Links to this post
Dari smlm lg aku dh plan nak p awal opiz..So, pg2 nih aku bgn la awal..tp sakit perut pny pasal, lmbt jgk sampai opiznya..Smlm akak aku plak suh alihkan kete dia p letak paking tpt berbumbung sblm aku p keje..Dah byk hari asik kena ujan je katanya..So, aku pun dgn berat ati, ye kan je lah..Demi kakakku..cewah..:-P

Pagi2 nih, aku pun dgn smgt waja yg terlebih waja bgn awal x tdo dh pas subuh..siap2 sume..berangan lagi..baca novel lg..so, dh kul 830 baru aku tekedek2 nak mandi-manda..ngeh3..

Turun bwh, aku alihkan kete akak aku jap..Dah amanah kan..Agak tekedek2 jgk la..Sb kete org..Dh setel tu paking dekat kul 915..Aku pun mengeluh la.."lambat lah aku sampai opiz..huhuhu..hajatku x kesampaian utk dtg opiz awal..:-S"

Dah setel sume, aku pun panaskan enjen kete aku plaks..Kelam kabut nak sampai awal opiz, aku pun bwk kete dgn kelajuan yg lebey laju dari biasa..Sampai di simpang ke jalan beso (hway besraya) aku pun tgk la kanan nak masuk ke kiri.."Line clear..jalan!!" aku pun tekan lah myk lebey sket sb kat situ agak berbukit..tgh2 aku belok ke kiri..Tetiba..jeng3..

Kedengaran teriakan seseorang.."Hoi!" Aku pun kelam kabut menoleh2 mencari suara siapakah gerangan hendaknya..Nampak sorg pakcik atas moto sedang mengimbangi motornya..Aku pun angkat tgn say sori dari dalam kete..Nasib baik aku bukak tingkap. X pasang ekon. Kalo x, mmg selamat la aku blah begitu saja tanpa mendengar teriakannya..

Dari dlm kete tu, tetiba aku dh x nmpk pakcik yg sdg mengimbangi motornya itu..Aku pun lantas memberhentikan kete di kaki jalan..Lantas aku turun ingin melihat pakcik tersebut adakah dia cedera ke tak..

Tgk2 dia tegolek dlm longkang..padan la..Barang2nya hbs tegolek di atas jalan raya..Aku pun tlg la angkatkan motornya..Pakcik tersebut begitu marah sekali..Dia merungut2 sambil memarahi aku..katanya,"Laju betul bawak kete..Sampai langgar orang!" Aku pun dgn muka cuak hbs, meminta maap berkali2..Tetiba dtg lg sorg pakcik menolong..

"Saya mintak maaf encik..Saya x nampak lgsg encik..:-(" Pakcik tersebut pun membalas, "Mmg la x nampak..Tgk kanan je..Tgk la kiri sama..Dah la laju je kuar..!" Aku bertambah la pelik..Tadi aku nmpk line clear je..Pehtu, nape plak aku nak kena tgk kiri..sedangkan jalan hway..1 way je..Lantas aku pun bertanya.."Encik dtg dari sini ke? lalu aku menunjukkan jari ke arah laluan yg bertentangan dari arah hway.."pakcik tu menjawab,"Yelah.."dalam hatiku, padanlah aku xnmpk td..huhuhu

Tgh2 aku kutip plastik2 pakcik tu..Ada slh 1 plastik tu mengandungi roti canai aku rasa sb ada 2 kuah ..Kesian plak timbul di hati ni..Xpe lah pakcik. Harap2 pakcik maafkan aku ye..Sian pakcik x makan lg..Tetiba aku rasa lapaq plak tgk roti canai tu..:-P

Pakcik tersebut pun blah setelah sume dh setel..Tinggal lah aku dgn pakcik yg menolong td tu..Dia ckp kat aku jgn riso lah..Pakcik tu yg slh..Aku pun membalas time kaseh je lah..

Peringatan utk anda dan diriku : Lain kali nak kuar simpang, even 1 way je jalan tu, tgk kiri sama..sesungguhnya motor2 byk menyusur di tepi jalan..:-P

~Dalam kete, aku berfikir, napekah sume ni berlaku..rupa2nya baru aku teringat aku lupa nak bc doa naik kenderaan..dan jugak doa pelindung yg fiza ajarkan..huhuhu..Alhamdulillah aku dan pakcik tu selamat..xde cedera pe2..~
Links to this post

Cubaan ku yg kedua..Ni sume nisa punya pasal..dia yg bawak penyakit cucpake nih ke opiz..huhu..sebab kek kecik2 nih leh decorate mcm2 tu yg nak wat jgk..tp kene perbaiki lagi sebab kek tu terlalu padat dan berat..Sekadar makan2..Sesungguhnya saya masih lagi budak baru belajar..

Nanti nak carik kat tenet resepi kek yg ringan dan x padat..Siap la korg sume warga2 tester..Nanti akan ku bawa cubaanku yg ketiga plaks..hehe
Links to this post

Ni cubaan ku yg pertama..Khas utk kak farihah kawan baikku masa belajar kat kolej dulu..Love u my dear..Kenangan masa blajo dulu sesama sentiasa dlm ingatan..Miss u..:-P
Links to this post
1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu? Kebahagiaan jiwa

2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri? Roti telur pagi td bfast

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda? Xda dlm pikiran

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan? Setiap org x inginkan perpisahan

5. Adakah anda sedang dilamun cinta? Aah

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam? Kat Restoran atas tasik, Seksyen 2 Shah Alam (mahal giler tp best ar..kena blanja sebab kalah bowling smlm.Cis)

7. Namakan buku terakhir yang anda beli? Novel 3 serangkai Ramlee Awang Murshid & Makan yg menghimpunkan koleksi2 cupcake yg comey

8. Apakah nama penuh anda? Have 2 answer ke? :-P

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah? Mestilah mak..

10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
Mr. Nobody

11. Christina atau Britney? Dua2 tak nak

12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri? Semestinya lah..Sape nak tlg cucikan..huhu

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?
Mcm ne nak tau seronok ke x kalo x p lagi..

14. Pelukan atau ciuman? Dua2 dpt kalo lik jumpa mak..Ngeh3

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda
#1. Happiness num 1
#2. Comey
#3. Sengeh selalu
#4. Kering tp sebuk bising gemuk
#5. Rambut dari kerinting ~ lurus :-P

16. 8 perkara yang amat saya gilai
xda pun yg betul2 gila..sume markah sama rata je..ikut dan jek..wat masa nih gila kaler pepel :-P

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
#1. Aku
#2. Ko
#3. Hang
#4. Watpe tu?
#5. Nape2
#6. Ye ke…
#7. Time kaseh sume..(pas dpt mkn free kat pentri. Hehe)
#8. BuHsaN

Sorry ~ susah nak sebut kalo betul2 bersalah..:-P

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca (magazines also can?) X start baca novel baru beli lg..

19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali Sume lagu layan jek..

19. 8 perkara saya pelajari tahun lalu Bukan takat tahun lalu, tahun nih pun asik blajo jek..

20. Mangsa tag seterusnya Nazrah
Links to this post