p/s: Sile jgn baca entri nih kalo anda ada penyakit geli..hehe..Entri nih dibuat khas utk suamiku..

Happy birtday my dear..Tahun nih first time sambut beday sebagai suami isteri..Perasaan mmg berbeza masa sambut secara kapel..Sambutan yang ringkas tapi bermakna..Ku mengharapkan ikatan perkahwinan kita kekal sampai bila-bila...InsyaAllah..

Teringat masa minggu pertama perkahwinan..Aku banyak menangis sebab kau sangat berbeza sekali selepas berkahwin..Aku mmg sgt sensitip kalo org menegur..Minggu-minggu awal mmg aku asik bersedih je..Macam tak boleh menerima segala teguranmu..

Minggu ketiga, kau mengajak aku bersolat berjemaah..Masa tuh aku rasa terlalu gembira..Suamiku sendiri menjadi imam solatku..Aku mengaku mmg aku jenis yg malas solat...Tapi, aku mmg rasa tenang semasa suamiku membaca ayat2x surah dalam solat-solatku..Aku amat berharap agar ianya berterusan hingga ke akhir hayat nanti...Amin..

Kini, aku semakin memahamimu..Dan masih lagi belajar untuk terus memahamimu..Hatiku tersentuh tatkala kau menolongku menyapu minyak yuyi malam-malam ketika kakiku bengkak..Hatiku tersentuh tatkala kau menuamku dgn air semasa aku demam panas malam..

Sempena birthdaymu kali ni, aku hadiahkan sebuah lagu untukmu..

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

Buat suamiku, sesungguhnya aku amat menyayangimu..Semoga kau x bosan melayan segala kerenahku.. :-)

beday boy ~ x sabo nak mencekik

dia punya ~ crispy chicken chop kut (x ingat..haha)

aku punya ~ grilled chicken chop

*Entri kali nih jiwangz le plaks..hehe..harap jgn muntah..haha



Comments (6)

On January 10, 2011 at 8:34 PM , Nadia Abdullah said...

mujur nasi dah mendarat baik dlm usus aku..kalo tak rugi mimi masak sedap2 kihkihkih

 
On January 11, 2011 at 9:27 AM , diana abdullah said...

hahahahahahahahahahhahahahahaahhahaha

 
On January 11, 2011 at 7:27 PM , kim dee na said...

xde la jiwang sgt...ok je..terharu tau den bace....sob2.... :'(

 
On January 13, 2011 at 9:37 AM , diana abdullah said...

terharu ke cik dyna..pasni leh ar den wat lagik entry jiwang bekarat2x..hehehe

 
On January 15, 2011 at 6:19 PM , kim dee na said...

hahaha....buat la xkesah pun..=P

 
On January 18, 2011 at 2:36 PM , SitiBaizura Anas said...

tertitis jugak ayaq mata mokcik ni..huhu~..nk wat cemana,jiwa sentimental.. fasa perkahwinan that is menjadi isteri sungguh menduga diri dan kesabaran.. tp, tu lah, precious moment and the most important, ms tu wat apa yg si somi suka, dpt pahala.hehe. slmt menjadi isteri yg baik n mak yg baik jg =D