i love this song.. :-)

Hold My Hand

By: Maher Zain


I hear the flower’s kinda crying loud
The breeze’s sound in sad
Oh no
Tell me when did we become,
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don’t see that we keep hurting each other no
All we do is just fight

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Children seem like they’ve lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we’re still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because
Like it’s a daily basic affair

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

No matter how far I might be
I’m always gonne be your neighbor
There’s only one small planet where to be
So I’m always gonna be your neighbor
We cannot hide, we can’t deny
That we’re always gonna be neighbors
You’re neighbor, my neighbor
We’re neighbors

So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind

So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Links to this post


salam..

emel kuterima dari ejen minggu lepas...walaupun jwpn yg diterima agak mengecewakan, tapi ada jugak berita gembira..pas aku bersalin nanti xde lah aku dapat status "penganggur". Aku leh trus bekerja seperti biasa...alhamdulillah...

gambo tuh xbape nak nmpk..aku tempek ayat die kat bwh nih:

Dear Noor Diana,

Sorry for the late reply.

We have discussed with Scope H.R manager, they are fine for 2 months maternity leave, you can take leave from Feb 2010 to 2 months, after that you can start work again.

For these 2 months, you won’t get any salary.

Thanks & Best Regards

Krish



pak jeh semakin sibuk membuat saving utk 2 bulan tu nanti...tmbh2 lagi baby nak kuar nih pakai byk duit...so, kami hidup secara bersederhana je lah..pregnency dress pun beli 1 2 helai je..mana2 baju kurung yg muat tuh, aku tibai jek..walaupun nmpk seksi sket...haha

1 hari tuh dah xde baju nak pakai p keje..baju lum basuh sebaldi..pastuh nampak baju ngandung mak bagi..aku pun streka lah..ingatkan ok dah..skali bila pas mandi nak pakai, xmuat...sangkut kat perut..huhuhu...then, bukak baju. bukak almari, tgk baju lama2..

pak jeh: nape tuh?
aku: baju xmuat..xde baju dah..
pak jeh: la..hbs tu, xde baju xpyh p keje lah..
aku: (wat muke xbest)

p bilik sebelah..seb bek nampak baju kurung xpyh streka..aku pun sarung je la..dah lewat sgt time tuh..kul 7:05am dah..slalu plg lewat kul 7 dah turun umah..huhuhu..(tetibe melalut pasal baju) isk3x..

berbalik pada topik asal, maybe Allah susahkan idup kami berdua skrg..tapi nak berikan kesenangan selepas baby nih lahir nanti...insyaAllah..

minggu nih nak p soping brg baby..xsabo rasanya..hehe..wlpun xtau jantina baby kitorg, bli je lah kaler biru or putih..senang..kang lame2 kang aku xlarat nak jalan dah...skrg pun dah semput2 mcm raksasa jalan..hehe

wassalam..
Links to this post
perkataan baru blajo haini...

kiat-kiat

apo kebende tuh? mai tgk gambo kat bwh nih..:-P

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tapi, versi kecik pny..tu bahasa pilipino yg den dpt haini kat opiz...wakaka..sekian..slamat blajo ye adik2..haha
Links to this post
haish...dah 24 minggu dah kandunganku..bersamaan 6 bln..makin lama makin beso perut den nih..strech mark pun dah naik merata2...huhuhu..tringat membe den, kak yati pnh ckp perut dia mcm tembikai masa dia pegnen dulu...time tu den gelakkan die..skrg, time den plak dpt perut tembikai..wahaha

nape jadik stretch mark ni ek? mari menggugel..

Kulit Perut Pecah

Perut yang semakin membesar ketika hamil mengakibatkan kulitnya tegang dan pecah-pecah berjalur. Ini dikenali sebagai stretch marks. Sesetengah wanita mengalami masalah ini dengan teruknya kerana bekas stretch marks menjadi sangat nyata dan lebih buruk apabila kehamilan meningkat umurnya. Keadaan ini sukar dielakkan. Calar-calar pada kulit perut ini disebabkan oleh dua faktor. Pertama, kandungan hormon kehamilan menyebabkan tisu di bawah kulit menjadi lemah dan keduanya pertumbuhan dan pembesaran rahim merenggangkan tisu di bawah kulit serta menyebabkan keadaan kulit perut pecah dan ini menimbulkan satu keadaan yang tidak menyenangkan. Strecth marks pada perut ini boleh juga dielakkan dengan menyapu minyak zaitun dua tiga kali sehari dari mula hingga ke akhir kehamilan. Usaha ini tidak dijamin boleh mengelakkannya seratus peratus kulit tidak tercalar. Selepas kelahiran bekas stretch marks ini menjadi kurang sedikit tetapi parutnya kekal menandakan seseorang wanita itu pernah hamil dan melahirkan anak.

dicopy dari http://www.hamidarshat.com/zuriat-buku-138/133-gejala-hamil.html

ni lah gambo stretch mark..dah tentu lah ni bukan perut den..hehe..den amik dari gugel image..:-p

den sapu ngan baby oil jek..tapi mcm xde efek jek..huhuhu...haitu check up pun nurse suh p farmasi bli ubat sapu coz den pny tangan nih gatai sgt suke menggaru...huish, kalo dpt garu mmg sdp giler...nikmat tul..wakaka

korang nak rase tahap kesedapan menggaru stretch mark? silelah wat anak dulu..hehehe..jumpe lagi..

wassalam..:-)
Links to this post
salam..

lama sgt xupdate blog...besarang buaya dah blog nih pun..isk3x..sementara xdak keje nih, den tempek ar gambo2 kat opiz nih utk tatapan pengunjung2 x setia blog den nih..wakaka..

gambo2 nih mostly geng2 breeze pojek..sape2 yg xtau ape tuh breeze, sile lah layari website standard charted..anda leh bukak akaun simpanan kat standard charted dan gunelah breeze ibanking..application tu la pojek first den kat scope nih..promote plaks..ngee

kalo yg ade henpon canggih iphone tuh, leh gak gune apps nih...die pny UI cun ar..den suke apps kat iphone lg compare ibanking pny..ahaks..

okes..promote byk sgt...silelah layan gambo gembo di bwh..mostly sume muke2 sama jek..geng2 pojek breeze ler tuh..ngeee




dorg2 nih dari filipina..tpaksa lah kitorg speakong london wlpn beterabur..janji dorg phm..kui3x..best gak geng ngan dorg nih..

lupe plak nak kabo..sume gambo2 nih time den pegnen dlm 2 3 bulan mcm tuh..perut pun xnmpk lg..wahaha..
Links to this post