Pagi tadi cik wawa ajak den p mkn kat sunway..tp memula den jual mahal..sebab rasa malas nak jalan jauh2x..Tapi last minit td rasa nak ubah selera plak..haha..so, dgn muke x malu nyer den pun ping wa kate nak itut..hehe..wa xde hal..die pun ckp ok jek..ngeee...

Kul 12, den pun turun ar ke LG jumpe wa..Maka bejalan ler kitorg tekedek2 g ke kete wa..Bermula lah journey nak p sunway..wahaha..mcm jauh jek bunyik..sekentut je pun dari PJ nak p Sunway tuh..beborak2 le dlm kete jap..then, around 1230 dah sampai..(sbnrnya gerak dari opiz dah kul 1215) So, perjalanan dlm 15 min je la..

Wa: Tu ler kedai nyer...Restoran Jaring..
Mak buyung: ooooooo..canggih tul nama..hehe
Wa: heheheh...Nanti di mesti rambang mata nak pilih lauk..
Mak buyung: Lauk die byk ek..wa..
Wa: Aah..
Mak buyung: Ape yg sedap kat restoren tuh?
Wa: Sume sedap di..haha

Sesampai nyer restoren tuh, kitorg pun ape lg...capai pinggan n lauk2 ler..perut dah bekeriut..mmg betui kate wa...byk gile lauk die..bestnyer...lama x p mkn lunch tgk lauk2 yg menyelerakan..sume lauk den rase den nak ceduk..haha..tp xleh ar nak tamak sgt..den amik ape yg rase the best nak masuk tekak den je la..hehe

Dah setel amik lauk, carik cik intan n the geng plaks...dorg dok kat tgkt atas..tepaksa la mak buyung menonggek2 naik atas ngan bwk pinggan..seb bek xde org kat blakang..kalo ade, sah die hon suh cpt sket..haha..kenderaan berat nak jalan..sile beri laluan..:-P

Carik2 cik intan...di manakah dikau..ah, jumpe..dok kat ujung2 sket..

Cik intan cam biasa lah...dgn jeritan manjanya..DIDI!!!.. wahaha..
Den pun amik le tpt duduk..(xkan nak mkn berdiri plak kan). Ade cik intan, cik fida, cik sara ngan puan ina..rupanya puan ina pun pegnen gak..6 bulan..perut die kecik comey jek..compare ngan perut den time 6 bulan dulu, huhuhu...beso sgt perut den nih..mane tak nyer, sblm pegnen pun dh mmg beso..wakaka

Sambil2 mecekik tuh, sambil sembang2 ar..begosip2..tu pun dah kelam kabut sb dorg nak cpt lik satyam..cik sara ade training masuk kul 130..huhuhu..xleh nak lame2 ar..

dah hbs mencekik tuh, kitorg pun gerak ar balik..byr dulu mkn kat kaunter..rege die ok lah..xmurah dan xmahei..standard jek den rase..masa nak balik tuh, sempat ar snap gambo ngan cik intan 2 3 keping..tp yg snap ngan henpon den, sebijik je la..tu pun seb bek ado..den nih mls sket nak snap2 gambo nih..dlm ati nak gambo, tp mls nak snap..apekah la..hehe

ni ler cik intan yg sempat den begambo ngan die...yg len2 dah jalan dulu..

puan kembang 4 mangkuk ngan cik intan



Comments (3)

On January 7, 2011 at 6:44 PM , natni said...

lol

org rs org lg kembang periuk dr dd
miahahaha
sronot sgt dpt jmpe mak buyung
ekekeke

nsib baek org abes mkn awl
bole la mnatap wajah dd
ahahaha
bez2

 
On January 7, 2011 at 7:04 PM , Afida Anuar said...

Whuaaaa gambar orang takde!!..hehe..

itu la mak buyung, den pi ctu pun, den tatau nak pilih lauk mana satu. Rasa macam nak pilih semua letak dalam pinggan tu..ekekkeke

 
On January 9, 2011 at 12:57 PM , diana abdullah said...

cik tan, tu la..asik tgk den jek..malu i..hehe

cik fida, pasni dh xjumpe dah ar cik fida..nak jadik cikgu ek..gudluck ek..
tu la..rasa nak mkn sume...seb bek xtamak...hehe