Untuk melupakan keje budu kat kampeni yyy bukan mudah...Sentiasa jek menghantui diriku ini..Same goes to other team mate aku...Sume sepesen jek..Kalo dulu keje kat Scope hbs keje, lik umah, lupa dah sume masalah kat opiz...La ni, even kat umah pun masih pikir keje..Sabtu Ahad pun xsenang nak cuti..Management kat kampeni yyy ni best giles...Dorg pikir staf sentiasa on call..Xde life...Keje 24 jam..Hmmmm...Suke suki jek wat schedule..Sume kene free...Xda alasan untuk katakan tidak bila disuruh keja hujung minggu or stayback malam...Ada plak camtu..Suma org ada life sendiri...Kalo nak suh stay, bgtau la staf dulu..Ni tak, main taram jek wat schedule..Yang part paling klako, schedule dorg nih keje termasuk sabtu ahad..Pelik..Dari mula masuk keje sampai skrg masih xdapat menerima kepelikan tersebut..

Ok lah...Malas nak pikir keje yang sengal..Haitu den satu famili 3org (aku, pak jeh ngan afiqah) pi Penang..Saja nak jalan2x release tension keje..Rasa serabut gile..Kalo ikutkan den payah nak emo2x..Tapi, sejak masuk keje kat kampeni yyy nih cpt jek menyinga...Hari2x positif thinking...Xtau la sampai bila leh bertahan...Baru keje sebulan dua dah tensen...Hmmmm..Plan nak pi Penang mmg dah lama...2 3 minggu dah plan..Siap book hotel..Kebetulan plak time tu member2x baik kawen..Leh la balik Tepen skali jenguk abah ngan mak tercinta..Hik3x

Saja jek nak tengok ok ke tak bawak Afiqah jalan-jalan makan angin jauh sket...Nak wat eksperimen..hehe..Kalo ok, leh bawak bejalan lagi..:-P

Hari jumaat malam, tido Tapah. Sabtu pagi bertolak dari Tapah ke Tepen. Sampai Tepen dalam pukul 12 tgh hari. Pi kenduri Shima dulu..Sebab dia nih banyak tlg kitorg time kenduri..Maka, haruslah kenduri Shima ni diutamakan terlebih dahulu. Dah makan-makan sket, kitorg teruskan perjuangan ke kenduri kedua. Kenduri Aspa. Aspa ni dulu kawan rapat den masa kat IYBPP. Ke hulu ke hilir ngan mek sorg nih lah..Kat Tepen gak umah dia..Ok la kan..senang...Comey gile cik mek ni..Yelah...xpenah tgk dia mekap kan..mestilah cun bila tetibe mekal...hehe

Dah setel, salam2x...terserempak ngan lecturer Math IYBPP. Lecturer ni mmg best..Nama dia mmg xleh lupa..Puan Noreha..Dah la ajo best, cun lak tuh...kekeke..Den rasa sume student suka klas dia..tambah2x student laki..Leh jamu mata skali...hehehe

Dah borak-borak jap ngan Puan Noreha, kitorg terus pecut ke kenduri Faiz lak..Faiz ni pun kawan rapat gak masa kat IYBPP..Dia ni mmg suka sangat menyakat..Kalo dalam klas mmg suka dok tarik-tarik kerusi den..Tetiba rindu lak time blajo dulu...Sonok..cuma part poket kosong tu yg xbest...hehehe

Dah mencekik + borak-borak, kitorg trus pi penang aka tanjung...Badan dah penat gila..Memula nak naik jambatan je...Pastu mcm mana ntah..Salah jalan...Sampai ke jeti..Xpa lah..Naik je la feri...baru adventure...hehehe (kaver sebab salah tunjuk jalan kat Pak Jeh)

Ni ha gambo afiqah naik feri...muka blur2x..dia suka dok tgk ombak yang kat tepi feri tuh..Jenuh suh dia tgk laut, xmo dia tgk...Sebuk dok tgk ombak..Xpa lah...Janji dia x nangeh suda...hohoho

~ abaikan jerawat beso den sebijik tuh ~

Sampai dah Penang, trus carik hotel...Seb bek ada teknologi GPS..Garmin mmg terbaik..Mana-mana kitorg nak carik tempat, alhamdulillah, jumpa..Dah jumpa Tune hotel, check in, trus bummm...Fiqah time tu baru tido dalam kete...So, bila sampai jek hotel, trus dia sambung tido..Dalam sejam camtuh, dia terjaga...Den riso gak kot2x dia ngamuk ke..Tune hotel gila sempit! Tobat xmo dah book Tune hotel...melainkan kalo terdesak gila-gila...Memang muat-muat katil sebijik jek..Bab yang best katil ngan shower..Yang lain-lain, hampes..Tv pun xde..hmmmm

Bila Fiqah terjaga jek, dia tgk sekeliling...Pastu trus memanjat-manjat..Ada plak cermin beso kat kepala katil tuh...Melompat-lompat dia suka sangat...Time tu lak dah magrib..Belengas-lengas..Den mandikan Fiqah...Amboih...kemain lg dia suka...Dok cakap "eh" berulang-ulang sb ada cermin kat sink tuh..dia hepi nmpk muka dia sendiri...haha..mandi lak ngan air panas...Sakan la..Kalo dg air sejuk, jenuh nak mandikan..Buas gila..Asik nak lari je..Isk3x..menurun perangai den...wakaka

Dah siap-siap tuh, kitorg pny perut pun dah berbunyi-bunyi...Takut nak makan banyak-banyak kat kenduri...Takut sakit perut...Memang lapo tahap gaban..Ujan la plaks...terpaksa amik kete pi cari makan kat pekan...Pusing-pusing kat bandar asik nampak kedai makan cina jek...Last-last nampak KFC, tibai KFC je la...haha

Dah hbs mencekik, kitorg blah balik bilik...Ngantok bangat...Fiqah pun muke dah layu2x nak carik tilam...Inikan ibu ngan ayah dia y lum tido..Lagi la kan..

Sok paginya, bangun subuh tetiba mesej masuk...Mesej dari mak..Rupanya mak nak pindah barang dari umah lama...Den ingatkan mak dah upah org angkat brg..Cam den dulu mmg lori ngan org upah skali...RM600 kalo xsilap..Utk 1 trip dari Seri Kembangan ke Putrajaya..Dah dapat mesej mak tuh, xsedap la hati...Percutian pun dah mcm xbape best..Xpe lah..den ckp ngan Pak Jeh, kite jalan-jalan cepat-cepat lah kat Penang..Dalam kul 10 tuh siap-siap lah nak check out..Mandikan fiqah comey-comey, siap barang, trus chow..


~ Afiqah sebuk 'mengemas' beg tangan den ~

Pusing-pusing penang jap..Pastu trus gerak ke Tepen..Sampai Tepen pun dah petang..Pi pekena Doli pastu trus ke umah baru mak ngan abah...Dah siap dah pindah barang..Cuma nak susun-susun brg + ada sket2x brg kecik2x tgl kat umah lama..Malam tuh kitorg rehat dulu..Fiqah pun meragam sket nak tido...Jumpa sepupunya si Dania..Bukan main lagi tangannya nak cekau muka Dania...hehe..


~ Afiqah di Doli ~

Esoknya baru kitorg mengemas-ngemas umah sket mana yang patut..Sorry lah ye my mom n daddy..Last minute information...Ngee...

Memang best lah bawak Fiqah jalan-jalan makan angin..Pasni leh bawak lagi...Experimen berjaya!!

Next trip, tunggguuuuuu

Comments (0)