Haih...Aku dah menyampah tahap buhsan keje cam org budu kat kampeni yyy nih...Hmmm...Memang tahap kesabaran aku sangat-sangat teruji di kala dan ketika ini..Peristiwa hari ni memang tak bley dilupakan lah..Sesi membalas emel team developer yang suka pasan bagus sangat pastu nak salahkan team tester..wah2x west...very the...

Pagi-pagi aku sampai opiz cam besa lah...Belek2x emel..Pastu bermuka buku sat..Skali..Tengok emel yang dibalas oleh akak developer tu sangat best...Makanya den dengan hangin nyer pi la beli bihun goreng (untuk menghilangkan rasa bengang)..wakakaka...Padan ar badan comey sangat..Sedih, mentekedarah..Marah, mentekedarah..Hepi, lagi la kan...Bila masa nak kuruskan badan ntah la...kui3x

Berbalik pada kemarahan yang melanda di kalbu den di pagi yang indah tadi...Den pun karanglah emel pembalasan..Coz kalau x reply, kompemlah tester yang salah kan..So, emel tersebut haruslah dibalas dengan kadar yang segera...Pembuktian kata tester x bersalaha..Cewah..

Udah den siap karang ayat tinggal nak tekan butang SEND, skali bos den pun sampai opiz...Den dengan baik atinyer tanya.."Kak, OK ke kalau saya send emel camni?"

Bos den blur2x coz baru sampai opiz kan..Pehtu die baca emel den tuh, trus dia tanya..."Ape hal nih?" Den pun tunjuk lah emel dari developer yang cantek molek tu kan..Pehtu, die tarik kerusi, zapppppp....Emel den dipadam dan digantikan dengan ayat-ayat yang lagi canggih...Sejam kut die karang ayat emel tuh..Yang part paling xbest, emel id tu aku punya..Ayat pembalasan emel yang ganaz-ganaz tuh kang sampai ke tangan semua orang tentulah dorg pikir aku yang ckp kan..Sile bayangkan ayat bos-bos camne...hohohoho

Sampai part "Are you saying all the while we are doing the wrong testing?"

HOHOHOHOHOH

Terus aku ckp, "Kak, kalau anto ayat camtu kang boleh menimbulkan perbalahan ni"

Bos den pun dengan pantasnya menjawab, "Xpe, dorg mulakan dulu..Shoot-shoot emel camtu..Kita kena lah provekan kita wat benda betul"

Dalam ati den macam.........hhhhhmmmmmm...masaaaaakkkkkk

Setelah sejam, maka siapkan surat elektronik tersebut...Maka, surat tersebut melayang-layang ke setiap receiver...lalallala~

OK, sile teruskan keje...Anggap je cam xde apa2x..(walaupun dalam ati bedebar-debar)

Pukul 1 tengahari ~~~

"Diana, nanti datang tempat akak kul 230pm". Walamak..Dengan tidak memandang muke den, dia menuturkan kata-kata arahan sedemikian kat den..Den dengan muka slamber derk menjawab lak, "OK" (siot, dalam ati gile berdebar..matilah aku)

Xpe2x...menten2x cool..Pi makan dulu, rilek-rilek otak dulu..

Pukul 230 ~~

Den tak jadik jumpe coz time tu gak team meeting ngan big bos..big bos nak tanya apdet...Ok, fine..terselamat jap dari malapetaka..Dup dap dup dap..

Meeting habis kul 4pm..

Pukul 4pm ~~

Aku pun terkedek-kedek pi tempat akak tersebut.."Assalamualaikum, kak. Tadi cakap nak jumpe kan"

"Ha, ok..Jum pi masuk bilik discussion"

Aku, erk...Ni kes tenat nih..Sampai ke bilik diskusi nih..Pe cer...Marah sangat ke dapat emel pagi tadi tuh..Dup dap dup dap..Xpe2x, sile menten cool..

Dah masuk bilik tuh...berdiskusi lah kitorg dua...Ha, skali kau...Dapat tarbiah skali.."U all kalau ada problem ke, isu ke, jgn la trus emel2x..tanya lah akak dulu..Korg xnak lgsg tanya akak.." Muke akak tu mmg ketat gile r...Cam rimau nak terkam tikus hamster..hohoho

Den menjawab gak lah...Tapi dalam nada elok lah..Tak elok gaduh-gaduh kan..Lastly, akak tu pun cool down gak..Sebab dua-dua ada salah..Dua-dua ada part betul..ok...setel..

Ada la dalam setengah jam gak bertarbiah dalam bilik tuh..adoi..tak pasal-pasal den yang kene..hmmmm...Ni lah pengalaman yang paling tak boleh dilupakan bersama kampeni yyy nih...Sabo je lah mak..

Sekarang nih tengah berusaha gigih mencari pekerjaan yang baru..haha..Harap-harap cepatlah Tuhan makbulkan doa den nih..Tak lalu dah keje asik stay malam..Penat gila..Hanya orang-orang yang seperjuangan ngan den jek paham perasaannya macam mana..Memang management teruk gila kampeni yyy nih...Hari-hari nak pi keje cam malas..adoyai...

OK. Mulai saat nih, harus lebih gigih membelek kerja jalanan dan apa-apa yang sewaktu dengannya...Fullstop.

Comments (1)

On December 15, 2011 at 10:37 AM , M@YaZ said...

ada lubang cantik .. habaq kat aku sama na .. :D