Assalamualaikum..Haini hari yang ketiga melangkah ke tahun baru iaitu 2013. Tak ada apa pun yang specialnya..Saja je nak update blog since dah lama sgt tak update..Hari ni tak banyak keja sangat...Just nak buat housekeeping je lepas habis wat System Testing.. ^__^

Since last weekend lg aku memang dah tension tahap gaban tgk badan ni dah macam tong drum dah...Baru anak sorg..Dulu2x masa belum kawen dok tgk iklan2x produk kuruskan badan nih selalu dok kutuk dalam hati, apahal la makcik2x ni dok minum produk2x menipu camtuh..Ntah betul ke tak testimoni yang dorg dok iklan kat intenet tv bagai tuh..Pastu leh plak aku dok kondem sesorg mana leh badan jadik beso camtuh..Makcik2x ni pemalas..Pegi la eksesais bagi kurus..Kang minum2x ubat kurus nih kang efek kat badan nanti sakit sana sini baru padan muka..Sekali kauuuuu...Bila aku dah kawen, dah ada ada sorg, silelah dapat habuan...Perut jadik sejebon cam dalam gambo2x yg dorg iklan tu..mengelembir cam buah betik masak ranum gituuu..Buntot lak jadik leboooo..Peha jadik kembang...Waaaaa...Dulu2x pun aku gemuk gak tapi xde la mengelembir badan ni...Sob3x

So, penyelesaiannya, aku amik gak produk perlangsingan nih..hahahahaha...sile gelak pada diri sendiri..Baru la aku tau perasaan makcik2x tersebut..Bila dah berkeluarga nih mmg kurang masa untuk diri sendiri (menipu la kalo aku cakap tak da masa kan)..Allah dah bagi sorg 24jam sehari..Pandai2x la uruskan sendiri.. :-P.. Jalan paling mudah, try je lah produk perlangsingan nih..Nak pegi SlimWorld bagai tu ongkos nya mahai sgt..Pastu aku baca kat forum tu ramai yang kena tipu..Isk3x..Habis beriban2x bada dok macam tu jugak..Nehi2x..

Produk yang aku try tepek kat perut ialah Krim Ramping..RM50 sebijik..Ok la..Aku pakai turun la sket ketinggian gunung perut aku nih...Tapi, aku tak berkenan sgt nak pakai sebabnya bau dia cam minyak panas..Even aku pakai bengkung PB tu pun masih lagi org sekitar aku boleh bau..So, sekarang aku dah stop..Try SHAPE PLUS pulak..Tengok mujarab ke tak produk nih..Sebabnya aku bukan nak kurus kat perut jek..Seluruh badan aku nak kuruskan..Baju kat dalam almari tu dah 80% kot tak muat...Waaaaaaaa..STRESSSS


Tadaa...Ini lah dia produknya..Aku beli online jek..Beli kat stokis dia..Memula aku tak mau bagitau Pak Jeh..Kunun2x nak tunggu dia tgk perubahan badan aku ni nanti bila dah kurus..(Berangan bukan main..betul ke kurus Puan Diana..haha)..Sekali, semalam org pos tu hantar barang kat opiz aku time kitorg sume pegi lunch..So, nak tak nak kena gak ajak Pak Jeh pegi pejabat pos pagi ni collect barang..Kantoi..huhuhu

Bila dah ambik barang..(Di luar pejabat pos)..

Pak Jeh: Beli apa nih?
Aku: Ubat
Pak Jeh: Ubat apa lagi? Melambak dah ubat kat umah tu tak makan
Aku: Ubat kurus
Pak Jeh: Ni kalo awak tak makan, siapppp!

Hohohoho..Lepas je amik barang tu, terus ke opiz..Den dengan rakusnya bukak courier tuh..Eksaited gila kan..keke..Dengan tak sabonya terus bancuh 1 paket Shape Plus tu..1 hari 1 sachet je boleh minum..Pastu kena minum 3 liter air..Rasa dia? SEDAPPPPP sangat...Kalo suh minum pagi dan malam pun aku leh minum..Rasa epal hijau..Ok..Boleh teruskan..hehe..Aku buat review banyak blog before aku beli..haha..sebabnya aku jenih memang pantang minum2x ubat berbentuk cecair nih..Haitu aku beli produk DCL..Femes gak produk Bidadari tu..Tapi aku minum sekali jek..Tak lalu..huhuhu..Sape2x nak Bidadari tu, den leh bagi half price..Ni ha gambo dia..



Aku sebenarnya nak sangat2x minum bidadari nih..Sebabnya aku beli pun untuk sembuhkan penyakit aku..Tapi, memandangkan aku tak boleh nak minum, so, terpaksalah aku let go..huhu..Ni antara khasiat2x dia..

 Membina keyakinan diri dan kebahagiaan rumahtangga
    - Meningkatkan kesihatan dalaman dan kecantikan.
    - Mengatasi masalah senggugut dan keputihan
    - Menghilangkan bau badan & mulut
    - Menguatkan otot dan menyempitkan faraj
    - Membina dan mengecutkan rahim
    - Menegangkan payudara
    - Membantu merawat luka dalam perut dan selepas pembedahan
    - Menguatkan sistem kemutan
    - Menambahkan kolegen dalam badan
    - Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif
      kepada pasangan semasa hubungan kelamin
    - Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.
    - Melegakan panas badan
    - Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan.
      Oleh itu ia sangat baik dan seolah-olah ia dirumus khas
      untuk wanita lepas bersalin.


* Kalo sesapa nak beli produk DCL, korg boleh kontek aku jek..Aku beli haitu 3 produk..Nuclonz, Amazing ngan Bidadari..So, automatik jadik ahli..Ok, jom buat keje..Smoga hari ini lebih baik dari semalam :-)

Comments (49)

On February 25, 2013 at 1:14 PM , Ayumaira Bridal said...

macam mana minum shape plus?ade perubahan ke?kalau nak let go shape plus tuh..bagitau eh..sbb nk try rasa dulu..sbb memang jenis xleh minuj ubat jenis cecair..huh
011-11208077

 
On March 1, 2013 at 12:01 AM , Anonymous said...

Cara untuk menguruskan dan turunkan berat badan
http://marikurus.com/

 
On March 2, 2013 at 11:31 AM , diana abdullah said...

Ayumaira, minum shape plus tu lepas breakfast..sekali sehari je..rasa cam epal..sedap..baru je hbs 3 kotak..ok la..rasa kurang nak makan..:-)

 
On March 6, 2013 at 3:32 PM , Anonymous said...

Saya try Shape Plus same time ngan Diana. Hampeh.. tak berkesan langsung! Walaupun bergelen minum air. Nyesal beli. Maybe works on some people, not everyone..

 
On April 4, 2013 at 9:54 PM , Kuazue Mohd said...

as salam..masih amik shape plus? apa testi terkini?

 
On April 21, 2013 at 12:13 PM , Anonymous said...

Salam.akak, sy tersampai sini lps cari psl shape plus...akak dh dpt kesan +ve x? Turun brapa kg n guna brpa sac/box..?

 
On April 23, 2013 at 6:18 PM , Adah said...

Found your blog during jalan2 cari info. any latest update? Berjaya ke turunkan berat badan?

 
On April 28, 2013 at 4:42 PM , Anonymous said...

I dah try sp + eve...tiga kotak dah mkn...setengah kilo pun x turun...bazir duit je...terbang rm340...konon je turun 7 kg 10 hari

 
On April 30, 2013 at 6:26 AM , dunia ku said...

btul ke x trun... nasib x beli lagi..

 
On April 30, 2013 at 6:31 AM , dunia ku said...

btul ke x trun... nasib x beli lagi..

 
On April 30, 2013 at 6:34 AM , dunia ku said...

btul ke x trun... nasib x beli lagi..

 
On April 30, 2013 at 6:34 AM , dunia ku said...

btul ke x trun... nasib x beli lagi..

 
On May 6, 2013 at 4:24 AM , Anonymous said...

sy da try 5 ary trun 3kg , tp xcaye ag smpai skng , hihiihi ,

 
On May 6, 2013 at 4:25 AM , Anonymous said...

sy da try 5 ary trun 3kg , tp xcaye ag smpai skng , hihiihi ,

 
On May 14, 2013 at 4:15 PM , Anonymous said...

sy pun da try..lost about 2.5kg dlm masa 12 hari.. =)

 
On May 17, 2013 at 9:31 PM , diana said...

Astagfirullah...x perasan ramai yg komen rupanya..hmmm...pada saya, kena keep on going amik sp sampai 3 bln kot baru nmpk kesan..saya lost weight jgk dlm 5kg..Tp skrg dah stop..gemuk balik..huhu

 
On May 20, 2013 at 4:40 PM , Anonymous said...

Asslamualaikum..saje dropby..nk tanya pasal shape plus..u baru makan kan? ada penurunan badan x? berkesan x? dari fisr date makan smpai skg, 20 may 2013 dh turun berapa?

- Zira

 
On May 22, 2013 at 10:27 AM , Anonymous said...

ohh means kalo stop badan naek balik ekk...susah gak kan..

 
On May 27, 2013 at 5:36 AM , Anonymous said...

sy ambik sp+ef semgu drop 3kgs. inci kurang.perut ada kempis ckit..sy ada lg 2ktk sp n 1 ktk ef. nak ambik smpi berat 47kg. lg 3 kg perlu nak drop. berkesan utk sy..minum 3 liter air n xmkn aftr 7. ^^

 
On May 28, 2013 at 3:02 PM , Anonymous said...

X pe truskn i dulu pn cm tu gak da 5kali rpeat ordr alhmdulilah ada prubahan

 
On May 28, 2013 at 8:41 PM , Anonymous said...

sy x mkn shape plus ni. tp berat da turun 4kg smnjk pkai korset ada mmbr sy trn 7kg sebulan je lps pkai korset. wassap me klu nk thu lbh lnjt 0176620231

 
On May 29, 2013 at 11:08 PM , Jaja Marwan said...

Same goes to me.. smggu dh mkn.. mcm xade efek pn.. nape ek

 
On May 29, 2013 at 11:09 PM , Jaja Marwan said...

5 kali?? Letihla order byk tp bru nak bkesan lps 5kali.. means tipu la smggu tuh? :(

 
On May 30, 2013 at 12:09 AM , Anonymous said...

alamak....x jadi beli lah shape plus macam ni...jom pergi balik Klinik Famili di Bandar Tasik Selatan!

 
On May 31, 2013 at 10:14 PM , Anonymous said...

Sama jgk la...dh 2 minggu minum shape plus + ef tp xda perubahan pn...

 
On June 4, 2013 at 1:54 PM , Anonymous said...

mari makan burger bakar nyum2 lagi sedap...

 
On June 4, 2013 at 2:02 PM , ean said...

Salam.. saya minum shape plus & eve fiber..
Alhamdulillah berkesan...
Saya start 19.3.2012 berat 76kg(tinggi 163.5cm)
22.3.2012 berat turun jd 74kg..masa tu terkejut jg..hihi..
lepas tu saya x timbang2 lagi..
hinggalah pada 26.5.2012 terpaksa timbang..
berat jd 65kg...:)

 
On June 4, 2013 at 7:18 PM , Anonymous said...

saya pn tgh dok pk 1001 kali ni nk beli shape plus. tgk komen2 kat sini ada yg ok. ada yg tak.. ni yg buat lagi kompius. huhu.. mahal tuuu. kalo tak kurus sia-sia je la. adoyaii..

shape plus and herbalife. which one is much better? help.. help.. ;)

 
On June 7, 2013 at 6:30 AM , Anonymous said...

Saya amek 3ktk sp + 1eve fiber awal bln march...dr 76 trn 71...sampai smlm sy stop brt ttp trn 69...so, harini saya continue set sp lg... hehe...rasa sdp...sng n mudah nk amalkan...xder ksn sampingan pon...xyah xcersize...xyah skip mkn..cuma amek mknn tu 1/2 dr biasa n mnm air byk...2ltr pon ckp... sp mmg terbaik...

 
On June 9, 2013 at 11:39 PM , Anonymous said...

I dah cuba 3ktk. Dr 62 ke 58kg sbulan. Dah 3bln blalu still 58kg. Wlaupun i jenis suka carb. Tips yg nak mula, bersih dlmn dulu. Now I plan nak ode lg.

 
On June 29, 2013 at 7:47 AM , Anonymous said...

Erm....ok ke produk ni...masih lagi berfikir..ade sape2 penah try advance slim tak?

 
On July 7, 2013 at 9:40 AM , wanna's collection said...

Nak tanya, cara minum sp yg paling berkesan sebelum or selepas breakfast? Kat pembungkus sp tls selepas.. konfius la.. pls help me

 
On July 7, 2013 at 9:41 AM , wanna's collection said...

Nak tanya, cara minum sp yg paling berkesan sebelum or selepas breakfast? Kat pembungkus sp tls selepas.. konfius la.. pls help me

 
On July 14, 2013 at 12:28 PM , dzuhaireen chung abdullah said...

Gambar shape plus yg admin post tu not the ori one coz the ori one paket and packaging luaran dia tak mcm tu. Nak tau mcm mane yg ori and fake, check official website shape plus. Beli la dgn bijak. Cheers

 
On July 17, 2013 at 9:10 AM , Anonymous said...

Kalu makan macm beruk jumpa pisang maner nk kurus xcercise malas , rugi beli prduk , diorg tipu atas kesusahan org , kurgkn makan carbohdrt, ikut sunnah rasull mkn sblum lpr brnti knyg , product lngsing / kcntikn semua tipuuuuuuuu , kalu bagus dh smpai round the world, prduk tu paling jauh kt spore brunei , itu pun org bangang yg beli

 
On July 17, 2013 at 9:18 AM , Anonymous said...

Aku nk belajar tipu org boleh jadi kaya

 
On July 17, 2013 at 9:22 AM , Anonymous said...

Aku control makan , cycling every day 15 km about 1/2 jam hilg 14 kg setahun ,

 
On July 26, 2013 at 12:22 PM , Anonymous said...

nape nak g Klinik Famili dekat Bandar Tasik Selatan??? ada jual ubat kurus ek??? ;)

 
On September 10, 2013 at 12:27 AM , Anonymous said...

kelakar la you all ni...sy baru nak cuba...waiting for the order...harap harap berjaya...gud luck for me :)






 
On October 17, 2013 at 7:40 PM , Anonymous said...

aku dah 2 1/2 kotak ambil advance slim berat asal 90kg skrg 82kg 1 kotak ada 10 pct awal pmakanan sya ambil 1 hari 1kali.. lpas 10 hari , sya ambil 2x shari pastu selera makan kurang sy amalkan x makan nasi tym malam and ambil adv slim 1x shari untuk jimatkan baget.. 1 box rm120. dlu guna saiz sluar 36 34, skrg 30 pun muat..

 
On December 22, 2013 at 8:33 AM , Anonymous said...

sy mkn herbalife dr 67kg turun 55kg..... tapi quite slow penurunanny.... tapi ambil shape plus lg cepat turunny.... now nk turun lg 7kg dlm masa 3 minggu.... hope it works!!!

 
On February 24, 2014 at 8:07 AM , Anonymous said...

OFFER PRICE!!
harga termasuk postage

*Harum malam : RM40
*3 botol harum malam : RM100
*Milky G 3 kotak: RM200
*Lady secret bust up : RM100
*Catuaba (produk lelaki) : RM120
*Opa Snow Slimming : RM70
*Pellavina Slimming : RM100.buy 2 free 1 : RM200
*Pellavina Detox : RM70
Buy 2 : RM130
*SNE Kapsul : RM220
*Ibu putih strawberry janna lawwa : RM35
*K-Colly Sweet17 ( 1.5 mg + 12× Stem Cell) The Korean Secret Whithening Skin : RM130

Sms/wechat 0185790420

P/s: pellavina slimming mmg betul2 berkesan! Produk baru 2014

 
On February 28, 2014 at 12:59 AM , Anonymous said...

Dah kena serbu pun shape plus ni..kilang haram cmpur dadah...

 
On June 13, 2014 at 8:46 AM , Mimi SS said...

Takyah susah2 mkn mcm2. Amik je larome slimming apple stem cell. Sapuan luaran je takde side effect pun kat dalaman. Slimming cente pkai method yg sama tapi charge ribuan ringgit. Harga Larome Sebotol rm150. Beli 4botol dapat harga member price at rm350. Jimat berbaloi. I stokist for larome. Contact I at 0162749300. I ada ank bujang 15thn tapi bdn still mcm ank dara je...hehhehehe

 
On August 28, 2014 at 5:35 PM , MazMad said...

Shape Plus ni kalau ambil mesti dengan diet dan senaman tahap maxima. Kalau tidak 100% tidak akan berjaya menurunkan berat badan. Dengan erti kata lain tak payah makan Shape Plus,senaman dan diet lagi berkesan. Untuk makluman sahaja.

 
On December 8, 2014 at 6:47 PM , Dila Gebu said...

Wah mcm mcm cuba; yang penting mesti jaga makan

 
On March 4, 2015 at 4:13 PM , Anonymous said...

betul3....cuba la L'AROME SLIMMING SERUM ..berkesan ..ada kawan jual murah je..kalau kat luar mahal sngat ..klu nak kurus kene la usaha sikit meh nak bg no kwn ni..mmng boleh percaya suppier dye ..dye jual L'AROME SLIMMING SERUM rm120 je wow murah woo..ni no what app je dye klu lmbt balas busy la 2 01152897268

 
On July 3, 2015 at 9:21 PM , Kakchah Jelita said...

saya dah beli satu produk namanya Garcicut. jus ni khabarnya boleh turunkan beberapa kilo seminggu. saya bukan nak kurus sgt. saya nak beli untuk buktikan ia bgus. kalau bagus saya nak bg kat adik saya yang cubby untuk kuruskan dia. dan saya nak gabungkan dgn aloevera saya untuk turunan berat badan. saya beli pun pasai katanya ini produk org islam org melayu.... tp kecewa skali... warnanya pink2 purple. ada pelanggan yg komplen tya dua kali beli lain2 kaler. pastu rasanya mcm sirup pekat berkanji. xdepun rasa masam. heran gak katanya 70% kandungannya adalah garcinia. apa yg 70% tuh? xkan la hilang rasa masam garcinia tu dek teknologi hebat dorang. hmmm kalau teknologi bagus apasal dua kali beli lain2 kaler?

 
On October 13, 2015 at 10:39 PM , lubok Uwang said...

Saya makan Garcinia Cambogia Direct Set. Macam x percaya drpd 86kg boleh pergi 72kg hanya makan 1 set sahaja