12 Mac 2012

12am
Pak Jeh bizi siapkan barang-barang kelengkapan Afiqah since afiqah first day hantar ke baby siter. Semua kelengkapan wajiblah lengkap. Maka, beg pink berserta tin susu lembu cap Ammum dah tersedia atas meja. Sok pepagi senang nak rembat jek. Agaknya dulu-dulu time aku bujang selalu makan nasik perabih licin pinggan kot. Maka, dapatlah aku suami soleh..wakaka..(yang betuinya dapat bini ala-ala cincai, camtulah jafinya) Pak Jeh ni amatlah cermat dan teliti. So, memang sesuai lah keje packing2x barang..jangan marah ye laling..i lap u..

6am
Aku dah bangun. Sebelum ni keja kat cyber lagi tak dekat2x nak hbs subuh tu jgn harap la buntot ni nak bangun..haha..masa itu emas..tido haruslah cukup 8 jam..kekeke..Ok, dah bangun tu, trus pi mandi..solat..pakai baju keja..(oh, hari pertama haruslah smgt. Malam tadi dah streka baju siap2x)..wat susu fiqah..tukar pampers..pakai tudung..kemas2x umah sket..vrooommmmm..menuju ke destinasi dengan mata yanh separuh nak tutup..

720am
Tok..tok..tok..
Pintu umah pengasuh diketuk..pengasuh puj mengambil cek.mek molek tuh..sebab first day, risau trauma dia blom lg habis..maka, aku pun masuk la skali umah..dok lepak jap sementara cek mek tu nak serasi..agak2x 5min, aku pun cabut..perjalanan masih jauh..hohoho..

750am
Sampai opiz Pak Jeh..Pak Jeh punch kad..pastu vrooomm anto aku plak gi keje..riso sampai lambat lak sebab jem..bese lah..nama pun keje keyel..tak rock la kalau tak stuck dalam jem kan...ngee

820am
Sampai dah opiz aku..haitu HR dah pesan, report kat dia dulu on the joining day. So, aku pun lepak la kat lobi HR tingkat 14 tu sementara tunggu orangnya sampai. Tetiba datang sorg budak melayu dok sblah aku. Tegur2x skali dia pun bgtau dia first day join gak..Syukur..ada gak geng..Maka, dengan pantasnya kitorang bertukar2x henpon number..So, aku xde la lost sesorg kang..haha

840am
HR yang incharge kitorg pun sampai..dia suh tunggu sampai kul 9am barulah dia bawak gi jumpa line manager each department..malangnya, aku dgn kawan baru tadi tu dept lain2x...maka, terpisahlah..

910am
Briefing dengan line manager. Bese lah..nak bersuai kenal..dia assign sorg buddy kat aku. So, buddy tu lah yang akan assist aku sepanjang 3 bln nih.

930am
Aku dah dapat cubical sendiri. Tapi tak best la design dia..macam kat ex company aku dulu..open..tak de privacy sangat lah..tapi agak ok sebab ruang dia luas..sampai ke hari ni, aku tak berborak pun dengan jiran sebelah..harap2x pasni boleh berkerjasama lah..

1220pm
Lunch time. Dorg ni tak ikut jam sangat. Bese dorg kuar kul 12. Aku join la dorg2x 1 team nih makan since aku pun kene gak berkawan..kang xde sape nak kawan ngan aku kang..hoho..time makan tu barulah dorg cite jiran sblah aku tu saiko..memang dia wat sendiri jek..so, tak payah tego pun xpe..tapi, cam tak best r macam tu..for the long term..sebab 1 team..susah la kang kalo papr nak keje skali..sob3x

3pm
HR dah pesan pagi tadi suh gi bank bukak akaun. Maka, aku pun kontek la member yang baru join tadi gi skali..dia pun orait jek..leh masuk geng la..memang dok kerap wasap2x dengan dia je la tanya info2x..takut gak aku termiss something..aku memang kerap ketinggalan ketapi..hehe

545pm
Aku dah chow coz xde keje..1 hari aku dok wat elearning. Sampai sangap2x la tahan mengantuk..lagi2, banyak pasal sejarah..oh..xsanggup den..kekeke

Today, dah hari ke 3..haini ada training..so far, ok lah..sebab tak mula keja lagi..sok2x dh keja xtau la plak macam mana rupa..tapi, haitu ada gak tanya2x member 1 team..dia ckp kitorg pny testing test kat mainframe which aku just tau guna hogan je masa kat Scope dulu..dulu guna utk carik test data jek..kali ni, wat testing kat situ..macam agak mencabar jgk la...cuak gak nak start keje baru nih..takut bos expect tgi pun ada..hopefully everything goes fine..

Haini berita gumbira jugak..afiqah dah x nangeh kat umah pengasuh..yey...lega rasa hatiku..risau sangat2x takut dia trauma xnak lgsg dengan org...alhamdulillah..Allah makbulkan doaku..harap2x pasni terus ok..amin...thanks Allah!

Lupa plak, sesape nak try, send resume kat aku..nanti aku forward kat HR..ops, IT background only..;)

Send to dianaagd@gmail.com

posted from Bloggeroid

Comments (2)

On March 15, 2012 at 9:08 AM , Shy Syaz said...

diana, tmpt keje ko kat area mane? saje tanya..hihi

 
On March 15, 2012 at 9:25 AM , diana abdullah said...

Kat masjed jamek..huhuhu..