salam..

emel kuterima dari ejen minggu lepas...walaupun jwpn yg diterima agak mengecewakan, tapi ada jugak berita gembira..pas aku bersalin nanti xde lah aku dapat status "penganggur". Aku leh trus bekerja seperti biasa...alhamdulillah...

gambo tuh xbape nak nmpk..aku tempek ayat die kat bwh nih:

Dear Noor Diana,

Sorry for the late reply.

We have discussed with Scope H.R manager, they are fine for 2 months maternity leave, you can take leave from Feb 2010 to 2 months, after that you can start work again.

For these 2 months, you won’t get any salary.

Thanks & Best Regards

Krish



pak jeh semakin sibuk membuat saving utk 2 bulan tu nanti...tmbh2 lagi baby nak kuar nih pakai byk duit...so, kami hidup secara bersederhana je lah..pregnency dress pun beli 1 2 helai je..mana2 baju kurung yg muat tuh, aku tibai jek..walaupun nmpk seksi sket...haha

1 hari tuh dah xde baju nak pakai p keje..baju lum basuh sebaldi..pastuh nampak baju ngandung mak bagi..aku pun streka lah..ingatkan ok dah..skali bila pas mandi nak pakai, xmuat...sangkut kat perut..huhuhu...then, bukak baju. bukak almari, tgk baju lama2..

pak jeh: nape tuh?
aku: baju xmuat..xde baju dah..
pak jeh: la..hbs tu, xde baju xpyh p keje lah..
aku: (wat muke xbest)

p bilik sebelah..seb bek nampak baju kurung xpyh streka..aku pun sarung je la..dah lewat sgt time tuh..kul 7:05am dah..slalu plg lewat kul 7 dah turun umah..huhuhu..(tetibe melalut pasal baju) isk3x..

berbalik pada topik asal, maybe Allah susahkan idup kami berdua skrg..tapi nak berikan kesenangan selepas baby nih lahir nanti...insyaAllah..

minggu nih nak p soping brg baby..xsabo rasanya..hehe..wlpun xtau jantina baby kitorg, bli je lah kaler biru or putih..senang..kang lame2 kang aku xlarat nak jalan dah...skrg pun dah semput2 mcm raksasa jalan..hehe

wassalam..

Comments (3)

On November 26, 2010 at 1:02 AM , natni said...

moga dpermudahkn segalanyer utk kamu ye dd...take care ok..jgn tension2 sti ade hikmah segalanyer nih.. :D

 
On November 26, 2010 at 8:59 AM , diana abdullah said...

cik tan, time kaseh ats dorongan anda...:-P mudah-mudahan...ameen...

 
On January 5, 2011 at 10:53 PM , SitiBaizura Anas said...

diana...kita sama ler..tak de gaji masa dlm confinement tu.huhu.itu ler yg sabar jg p check up kerajaan tu.huhu.sabor ek..tp kita jd lg berjimat cermat kan..kan?