Thanks to amirul usheruff dzulkarnain. Den tertarik dgn blog die..Info yg bgs nih..Den pun dh lame x apdet blog.hehe.Meh baca entri terbaru. :-P

1) Kalo p makan kat hotel, biar pelayan2 tu yang bukakkan untuk korang. Kalo p makan kat rumah orang, make sure tuan rumah bukak dulu sapu tangan dia, pastu baru korang bukak. Ingat, bukak sapu tangan dengan sopan. Jgn gatal gatal tangan libas sapu tangan tu sesuka hati mak korang je. Korang ingat ni ape, citer pendekar time dulu-dulu, suka libas libas kain. Kalo aku jadi tuan rumah, aku libas sapu tangan tu kat tetamu aku yang buat tak senonoh tu.

2) Bila dah bukak, make sure lipat separuh and letak kat riba korang. Jangan nak ngada-ngada letak kat kolar bhgian depan baju. Ingat korang ni budak lagi ke. Jangan tunjukkan kebodohan anda dihadapan para tetamu ok..buat malu keturunan je..

3) Bila nak lap mulut, guna bucu sapu tangan. Jangan guna bahagian tgh. Pastu, kalo mengelap mulut tu senonoh lah sket. Jangan lap mulut mcm lap meja. Tapi ok la kot daripada mengelap mulut guna lengan baju..itu dah memang tak senonoh..aiyok…

4) Agak-agak kalo ade makanan yang tak bley kunyah tu, guna la sapu tangan tu untuk membuang makanan tu. Bungkus dalam sapu tangan, then panggil pelayan untuk dapatkan sapu tangan baru.. hah, jangan lupa bgtau kat pelayan kt dalam sapu tangan tu ade sisa makanan korang..nnti takdela dia bukak..kalo dia bukak tak ke berterabur sisa makanan korang tuh..kepada sesape yan pakai gigi palsu, cek dulu samada gigi palsu korang ade ke tak, jgn nnti korang bg sapu tangan yang ade sisa makanan + gigi palsu..matilah…

5) Kalo korang nak kemana-mana for a while, make sure letak sapu tangan kat atas kerusi. Takyah lipat pasal pelayan tu boleh tolong lipatkan. Dia dibayar gaji occay!!!

6) Jangan gatal-gatal tangan main sapu tangan tu sebelum makan, mende tu dh dilipat leklok, pastu korang bukak and lipat dengan sesedap hati korang je. Ingat ni ape, kelas blaja origami ???

7) Jangan lap hingus, matilah kalo guna kain tu untuk lap hingus, nak lap hingus, gunakan kain alas meja..ahahahaha…

8) Bila majlis dah abes, biarkan je sapu tangan tu. Jangan nak tunjuk baik nak lipat2. Kain kat rumah malas nak lipat. Bende tu nak dibasuh la..ingat nak simpan balik
ke.

9) Biasa kalo makan kat hotelkan sejuk, jangan nak gunakan sapu tangan tu as selimut balut tangan korang. Sila bawak selimut dari rumah. Terima kasih..

10) Jangan sesekali lap muka guna sapu tangan. Itu tindakan bodoh namanya.. dah
namanya pun sapu tangan. Guna untuk tangan la, bukan untuk muka..aiyooo…

Sekian..:-P